Singles coachen en offline daten, hoe kom je erbij?!

Hoe kom je erbij om singlescoach te worden en ook nog eens offline dates tot stand laten komen? Deze vraag kreeg ik het afgelopen jaar regelmatig en dat is natuurlijk niet zo gek.  ‘’Uit het niks’’ heb ik mijn loopbaan veranderd, een beetje dan…

Ergens begin 2019 was ik met een collega aan het sparren over haar liefdesleven. Ik adviseerde haar om eens met een echt relatiebemiddelingsbureau in zee te gaan in plaats van online, wat niet bij haar paste. Terwijl ik haar de voordelen* (zie onder) benoemde ging mijn hart sneller ging kloppen en zei mijn collega tegelijkertijd dat ze helemaal enthousiast werd van mijn verhaal. Het kwartje viel, op dat moment realiseerde ik mij dat ik mijn droombaan had gevonden (en dat als loopbaancoach!): matchmaker én dating coach! Alleen de uitvoering nog……Ik ben onderzoek gaan doen naar deze, voor mij destijds totaal nieuwe wereld, zowel de offline als de online kant. Zo schreef ik mijzelf ook bijvoorbeeld in bij een online datingplatform om veldonderzoek te doen (en dat terwijl ik 20 jaar samen ben met mijn vriend, maar ja alles voor de zaak hè...! Overigens voor de duidelijkheid: het bleef bij online.). 

Eén ding wist ik zeker: ik wilde een laagdrempelig faciliteren bij het tot stand komen van offline dates. Als een soort Pipi Langkous ben ik gestart, met het idee "'ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Dat was natuurlijk niet helemaal écht zo, want single coaching heeft natuurlijk veel overeenkomsten met loopbaancoaching. Hiernaast heb ik jarenlang als corporate recruiter gewerkt, dat is natuurlijk ook matchen, het gesprek aangaan, wensen en verwachtingen achterhalen etc. En met mijn achtergrond als sociaal psycholoog én mijn bovenmatige interesse in mensen en met name in hun liefdesleven, is dit een koers die helemaal bij mij past.

Terugkijkend op het eerste jaar kan ik zeggen: wat een roalercoast is het geweest! Mooie matches zijn gemaakt, de een succesvoller dan de ander. Ook met relatiebemiddeling is het namelijk een kwestie van timing, net als liefde ‘in het wild’'. Hiernaast heb ik ook veel singles mogen coachen, allen met een andere vraagstelling. Zo mooi om te zien dat het hen op weg helpt om zich (weer) op het liefdespad te begeven.

*wat zijn de voordelen van persoonlijke bemiddeling bij offline daten:

  • De singles die zich hebben ingeschreven zijn allemaal uitgebreid gesproken door de matchmaker. Je weet in ieder geval zeker dat de ingeschreven singles graag een serieuze relatie willen.

  • De profielen die je ontvangt sluiten beter aan bij de werkelijkheid dan de profielen die online zichtbaar zijn. Een matchmaker schotelt je geen nep profielen voor.

  • Je wordt zorgvuldig gematcht vanuit persoonlijkheid.

  • Je hoeft zelf niet na te denken over het opstellen van je profiel, dat doet de matchmaker voor jou.

  • Het bespaart je veel gechat over en weer (met de bijkomende verwachtingen en eventuele teleurstellingen).

Vorige
Vorige

Lust of liefde